AKDENİZ BELEDİYESİNİN TARIMSAL PROJELERİ, ULUSLARARASI TARIM ŞEHİRLERİ BİRLİĞİ ÇALIŞTAYI’NDA SERGİLENDİ

Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’nin, Kocaeli’de düzenlediği “İkinci 30 Büyükşehir, Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nda”, Mersin’i temsilen Akdeniz Belediyesi’nin tarımsal projeleri, 30 büyükşehir belediyesinin projesi arasında sergilenerek yerli ve yabancı konukların ilgisine sunuldu.

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities); Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2- 4 Kasım 2022 tarihleri arasında “Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nın” bu yıl ikincisini düzenliyor. Çalıştaya; 30 Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Agricities üyesi olan il, ilçe ve yurtdışından yerel yönetimler de katılıyor. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nda, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı temsilen; Başkan Yardımcısı Cemil Uzun ve Tarımsal Hizmetler Müdürü Cem Nenni görev alıyor.

 

AKDENİZ BELEDİYESİNİN TARIMSAL PROJELERİ, ULUSLARARASI TARIM ŞEHİRLERİ BİRLİĞİ ÇALIŞTAYI’NDA SERGİLENDİ

Tarımdaki iyi örnekler dünyaya yayılacak

Belediyeler ve yerel yönetimler arası tecrübe ve bilgi paylaşımının amaçlandığı önemli çalıştayda, ülke ve dünya tarımının daha iyi noktaya getirilmesi için görüşmeler yapılacak, sahada başarılı olmuş iyi örnek uygulamalar değerlendirilecek. Nihayetinde de bu uygulamaların hem ülke hem de dünya tarımına kazandırılmasının altyapısı oluşturulacak.

Üniversiteler, STK’lar, kooperatifler ile sanayi ve ticaret kuruluşlarının destek verdiği çalıştay 3 gün sürecek. Açılışın ardından 7 başlıkta toplam 11 oturum gerçekleştirilecek. İlk gün gerçekleştirilecek Başkanlar Konseyi Oturumuna tarıma ilgi duyan herkes kabul edileceği duyuruldu.

 

Lütfen Bekleyin...