Mezitli Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sona gelindi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan ve 80 milyon liralık yatırımla Mersin’in Mezitli ilçesinde yapımına başlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sona gelindi.  AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, yapımında sona gelinen Mezitli Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inceleyerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’den bilgi aldı.

Beraberindeki AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu ve AK Parti Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ile birlikte Mezitli’de yapımında son aşamaya gelinen Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inceleyen Kıratlı, tesisi gezdikten sonra açıklamalarda bulundu.

“BU TESİS TÜRKİYEDE İLK”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk olarak Mersin’de yapılan ve yaklaşık 21 bin metrekare alana kurulan tesisi inceleyen Kıratlı, “Yatırım programına aldırdığımız ve nereden nereye diyeceğimiz bu proje Türkiye’de bir ilk. Yaklaşık 80 milyonluk yatırımla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Mersin valimiz himayesinde hayata geçirdiğimiz, bitme aşamasına gelen ve yaklaşık 15 gün içerisinde vatandaşımızın hizmetine sunulacak devasa bir proje” dedi.


 

Mezitli Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sona gelindi

“TESİSTE YOK YOK”

Proje içerisinde 6 bin 300 metrekare sentetik çim saha bulunduğunu ifade eden AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, “Bu tesis içerisinde yok yok diyebiliriz. Türkiye’de ilk olan bu proje içerisinde 400 metrekare alanda bir spor alanımız bulunmakta. Tesis içerisinde 500 metreden büyük basketbol sahası, bütün sporların yapılabileceği bir kapalı spor salonu, yüzme havuzumuz, atölyelerimiz, dersliklerimiz, toplantı salonlarımız var. Bu tesisin içerisinde her türlü teknolojiyle donatılmış 4 adet soyunma kabinlerimiz var. Tekraren söylüyorum Mezitli’de değil, Türkiye’de ilk olan bir proje burası. Mersin’de devasa bir yatırım kazandırılıyor. Bu projede başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen kim varsa teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“PROJENİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ OLMASI”

AK Parti hükümeti olarak her kesime eşit bir şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Kıratlı, “Mersinimizde yaklaşık 3 bin görme engelli vatandaşımız, kardeşimiz bulunmakta. Bu projenin en önemli özelliği ise buranın Engelsiz Yaşam Merkezi olması. Onların hayatlarını kolaylaştıracak, spor yapmalarını sağlayacak devasa bir proje. Burası hizmete açıldığı zaman her kesime hizmet edecek. AK Parti olarak iktidara geldiğimizden bugüne olduğu gibi vatandaşlarımıza hizmetimiz devam edecek. Burası sadece Mezitlili vatandaşlarımıza değil, Mersinli vatandaşlarımıza da hizmet edecek. Spor kulüplerimize de hizmet edecek. Burada Mersin kazanacak, Türkiye kazanacak. Burada Mezitli Belediyesini de es geçmek istemiyorum. Bu alanın yaklaşık 12 bin metresini tahsis eden ve bakanlığımıza devreden Mezitli Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. 21 yıldır olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Mersin’imize, Türkiye’mize, Mezitli’mize hizmet etmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
 
 


 

Lütfen Bekleyin...